Novi Sad
03.07.2015.
15:49 > 07:18
Poreska uprava Novi Sad zadnja dva dana šalje uplatnice za porez na imovinu za 2015. godinu, što ne bi bilo čudno da ih ne šalje i mrtvim ljudima.
  • poreski.savetnik

    13.07.2015 12:09
    konačno stižu poreska rešenja...
    Nije tačna izneta tvrdnja u tekstu da na porez na imovinu niko nema pravo žalbe. Na kraju svakog rešenja postoji pouka o pravnom leku gde je navedena mogućnost žalbe u roku od 15 dana.Ako su vas duplo oporezovali i to treba osporiti a ne samo kukati. Za pokojnike zaostale obaveze poreza izmiruju naslednici do nivoa nasledne mase.
  • Samo Normalan

    04.07.2015 07:57
    Ima li spasa
    Upravo tako:"mi kao da smo napravili sistem da bogati ne plaćaju a da hvataju sirotinju."
    Predhodni zakon je bio daleko pravičniji, plaćalo se prema vrednosti pojedine nekretnine, pa su bogatije i elitnije kuće i stanovi plaćali više.
    Međutim, prošla vlast je donela, a ova nastavila nakaradno oporezivanje.
    Ovo sa zonama je prepisano iz zapadnih zakona, ali tamo se znaju pojedine četvrti gde uglavnom živi ujednačeno stanovništvo po prihodima, bogatstvu, rasi, i gde su kvartovi građeni istovremeno sa podjednakom vrednošću kuća i stanova.
    Ovde su "šamarali" zone kako kome padne na pamet, sada ih "ispravljaju", ali Tatarsko brdo i dalje ostaje V(peta) zona??? kao najbogatiji kraj, gde je živeo i narko bos D.Š!!!
    Kod nas u svakoj "zoni" postoje sirote udžerice i elitne kuće sa bazenima, vredne više stotina hiljada evra. Uzimanje "proseka" znači plaćanje poreza sirotih za bogate!!!
    Nadam se da će ovo neko razuman iz vlasti pročitati. Ako takvih uopšte ima.
  • XXL

    04.07.2015 07:25
    Poreski sistem u uređenim zemljama služi za finansiranje školstva,zdravstva, infrastrukture, a kod nas se pretvorio u državni terorizam i finansiranje lokalnih mufljoza sa partijskim knjižicama.
  • Brus Vilis

    04.07.2015 07:22
    @Neko
    Kada si gastarbajter, automehaničar i popravljaš auta u Njemačkoj, porez plaćaš u Njemačkoj. Kada igraš tenis u Parizu porez plaćaš u Parizu. I tako za svaki turnir moj patrijoto...
  • dufko

    04.07.2015 06:48
    poznato i u Bačkoj Palanci
    Moj otac živi kao podstanar u opštinskom stanu koji nismo nikada uspeli da okupimo i godinama dobija rešenje za porez pod šifrom da je vlasnik. Ja sam još pre dve godine dobio od babe kuću i zemlju, ugovor prošao kroz sud, katastar i poresko, sva rešenja dobio na moje ime. Ali poresko već tri puta šalje odvodnjavanje na babino ime, rešenje o porezu dva puta na njeno ime, sva ta imovina se u evidenciji poreskog vodu na mene.
  • 03.07.2015 21:33
    asd
    Ma sta nas briga, sramota je koliko dobro zivimo, plus nam industrija eksplodirala.
  • ljosa

    03.07.2015 18:51
    budale
    salju u vreme godisnjih odmora preporuceno. u posti stoji 5 dana
    pa se vraca. pa onda narode u poresku ponovo. rokovi prolaze a jebu te za kazne....
  • neko

    03.07.2015 18:33
    ...
    Samo Djokovic ne placa...
  • 03.07.2015 18:17
    Moja rodjaka je juče po osmi put zaredom u postansko sanduce zatekla resenje poreske uprave na preminulog oca. Otac joj je umro pre 8 godina, posle ostavinske rasprave stan je prepisan na nju i od tada evo vec 8 godina stize joj poresko resenje za isti stan. Jedno resenje glasi na nju a drugo resenje na pokojnog oca. Sedam prethodnih godina je odlazila u poresku upravu, cekala satima u redovima, ulagaka žalbu, plaćala takse na žalbe, ali nikada nisu ispravili poresko resenje. Već 7 godina unazad placa dupli porez za jedan te isti stan jer da bi ulozila zalbu mora prvo da plati porez tako da em što plati porez po resenju na svoje ime em mora da plati porez i na ime mrtvog oca da bi mogla da se žali. Za ovih 8 godina oni nisu u stanju da urade ispravku na poreskom resenju. Osam godina evo kako maltretiraju ženu. Kakva banda nesposobnih kretena u poreskoj sluzbi. Sta oni rade? Verovatno nista ne rade kada im se vec osam godina desava ista greska. Pitam se sta ce biti kada jednog dana i ova moja rodjaka umte. Hoce li onda njeno dete koje bude nasledilo stan dobijati tri poreska resenja? Jedno resenje na svoje ime, drugo na pokojnu majku a trece na pokojnog dedu. Kakva banda neradnika u poreskoj. Na salterima im sede polugole i napuderisane sponzoruse i starlete koje nise u stanju dve recenice da sastave. Sta god ih pitas samo slezu ramenima i prave kisele grimase. Pravi hoštapleraj, konj do konja, magarčina do magarčine tamo radi.
  • NS 66

    03.07.2015 18:17
    Za ove gluposti sam slušao ali se i meni desilo da dobijem porez od mrtve majke za stan koji je prodat prošle godine i to na tu adresu pa se kupac jako uznemirio jer zna da je stan preveo na sebe.
    Katastrofa kakva nam je poreska služba. Grčka je pre svega otišla u ofsajd jer im porez plaća koga volja a i mi kao da smo napravili sistem da bogati ne plaćaju a da hvataju sirotinju.
  • 03.07.2015 17:30
    Nema druge ... nego motku u šake i pred gradsku poresku ... ne samo oštećeni, nego svi jer ko zna možda to i nas koji sada nismo, možda budemo !!!
  • 03.07.2015 17:07
    Objavite ovo
    Mogu slobodno da kažem da je PU Novi Sad jedna neuka banda neradnika! Za poslednje tri godine tri puta sam pisao žalbe, i ni na jednu nisu odgovorili, niti su išta ispravili po tom pitanju. Prvo su poslali izmišljena rešenja bez pravih podataka o nekretnini, iako je za istu plaćen porez na umrlo lice(te godine). Očekivali su da 30 hiljada građana dodju na 2-3 šaltera??? Tamo ih je čekala nervozna i nadobudna šalteruša!!!
    Zatim su poslali dupla rešenja i dva puta zadužili poreske obveznike. Ni to nije ispravljeno(2012.god)!!!
    2014.godine im je osporeno rešenje jer je nekretnina prodata...
    Sve žalbe su uredno taksirane, ali odgovora NEMA!

  • Ivan Gundulić

    03.07.2015 16:38
    Smrt Smail age Čengića - deo
    Harač, rajo, harač!
    Hljeba, hljeba gospodaru! Ne vidjesmo davno hljeba!
  • 03.07.2015 16:17
    Pa kad mogu da salju onu taksu za odvodnjavanje za nepostojece ili nekretnine koje nikada nisu bili u vlasnistvu ljudi, sto ne bi i mrtvima. Nikad se ne zna, mozda se neko zaebe i plati
  • 03.07.2015 16:08
    Krivično delo državnog službenika
    Bio sam svedok sledećeg: Porez na stambeni objekat se deli na 2 naslednika, koji stanuju na različitim adresama.Sve je uredno evidentirano i prijavljeno.
    100% poreza, puna suma se šalje i jednom i drugom nasledniku, umesto 50%.
    Dok se Vlasi ne dosete...
    A ovo ne može biti slučajno.
    Ovo predstavlja zloupotrebu službenih ovlašćenja državnog službenika. Neko prima platu da bi se bahato ponašao.
    Ovo je jednostavno, krađa.
    Protivpravno otuđivanje. Obmana ljudi.
    Krivično delo, koje treba tužiti.
    Kao i svako nelegalno rešenje o porezu.
  • 03.07.2015 16:08
    nije odjavljen porez.
    posta inace ne dozvoljava nikom da digne postu za pokojnika. Moze samo licno. Prodiskutovati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna